Известие

Collapse
No announcement yet.

Възможно ли е???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Възможно ли е???

Възможно ли е да ми забива(нещо като ограничител)колата на 4000 оборота от датчик на коляновия вал.Има всички признаци че датчика се е прецакал,сутрин се дави и след второто запалване се оправя като я запаля втори път топла през деня се замисля на около 2000 оборота,но забиването на 4000 об ме кара да си мисля че и дебитомера е за смяна а на диагностика не ми хващакато грешки и двете...та чудя се дали при смяна на въпросния датчик ще се отпуши колата?
    Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

При запален мотор откачи буксата на дебитомера ако не получиш никаква разлика в работата на мотора то дебитомера най вероятно си е заминал .
    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
      При запален мотор откачи буксата на дебитомера ако не получиш никаква разлика в работата на мотора то дебитомера най вероятно си е заминал .
      И мотора влиза в авариен режим... и се трупат грешки
      ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
      sigpic
      ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от didiod Покажи съобщение
        а на диагностика не ми хваща като грешки и двете...
        А на какво, и със какво я правиш тая диагностика????
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

ами на стенд на бош ужжж разбират момчетата ама май ще сменя майсторите
          Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

Бих заложил че е дебитомер но Ферарист те пита с какво правят диагностиката защото ако се направи в движение ще се види дали дебитомера отчита вярно и ще се знае със сигурност дали е от него или не. Аз си мисля че ако датчика на вала прави бела ще гасне и няма да иска да пали няма само да се замисля или забива.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
              Да ама мойта без дебитомер умира, умира като муха през ноември месец. Това с дебитомера е само за дизелите.
              156 1.8 TS

Comment

При някой модели явно зависи от компа започва да върви повече даже защото компа постоянно отчита че разхода на въздух през дебитомера е максимален.
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Възможно ли е да ми забива(нещо като ограничител)колата на 4000 оборота от датчик на коляновия вал.Има всички признаци че датчика се е прецакал,сутрин се дави и след второто запалване се оправя като я запаля втори път топла през деня се замисля на около 2000 оборота,но забиването на 4000 об ме кара да си мисля че и дебитомера е за смяна а на диагностика не ми хващакато грешки и двете...та чудя се дали при смяна на въпросния датчик ще се отпуши колата?
                  Ако е датчика на хол-на коляновия вал-няма да пали,или ще гасне в движение!! При диагностика ще показва че е той!! Най вероятно е дебитометър,при диагностиката му вижте волтажа на първия пик при резко подаване на пълна газ,трябва да е около 4 волта! Под 3.6 волта вече е пътник.
                  RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                  0899832271 Сашо

Comment

в събота съм на диагностика ама ми прави впечетление че като я паля после я гася и пак я паля и се отпушва дебитомера ако е повреден ще се отпушва ли от време на време
                    Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

в събота съм на диагностика ама ми прави впечетление че като я паля после я гася и пак я паля и се отпушва дебитомера ако е повреден ще се отпушва ли от време на време
                      Мисля че при кофти дебитом, колата ще бърка доста неща, и понякога дори е възможно да се отпушва за кратко, но екуто ще бърка темп на вх въздух, на влизащия, ще бърка и сместа.....така мисля......
                      Иначе найстина най - добрата диагностика според мен се прави в движение......
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

благодаря на всички в събота ще пробвам на диагностика за да не сменям части на сляпо
                        Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

... на диагностика за да не сменям части на сляпо
                          That's the right decision!!!

Comment

колеги и мойта е така като стигне 4000 оборота и забива но това се усеща повече на висока предавка иначе нямам проблем с паленето нито ми гасне колата няма проблем и с клатенето на обороти но след 4000 забива и в един момент се оправя.но и на мен при диагностика ми дава че дебитомера е добре.
                            Alfa romeo GTVex
                            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                              колеги и мойта е така като стигне 4000 оборота и забива но това се усеща повече на висока предавка иначе нямам проблем с паленето нито ми гасне колата няма проблем и с клатенето на обороти но след 4000 забива и в един момент се оправя.но и на мен при диагностика ми дава че дебитомера е добре.
                              да ама това ме дразни и колата ми все едно е спъната не върви като за 144 коня и ми е голям проблем изпреварването
                              Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

Working...
                              X